Productomschrijving
Klein rond muziekdoosje voorzien van een opwindbaar muziekmechanisme en gedecoreerd met een fraaie afbeelding van een veldboeket op een roodbruine ondergrond met daar bovenop een echte gedroogde Edelweiss (iets anders dus dan op de foto's waar alle bloemen gedroogd zijn!). Het gehele boeket is samengesteld met typische bloemen uit Tirol, zo ook de magische Edelweiss. Deze kleine bloemen zijn dus allemaal te vinden in de Alpen, het berggebied dat loopt van Frankrijk door Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Duitsland tot in Slovenië.
Het doosje is gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven.
Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. De combinatie met de Alpenbloemen zorgen voor een extra waardevol cadeau. Kortom een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of gewoon voor jezelf.
Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt het 18-tonige muziekmechanisme.
Melodie: 'Bloemenwals' (The Waltz of the flowers, Blumenwalzer), klassiek muziekstuk uit het tweede bedrijf van het wereldberoemde ballet "De Notenkraker" met choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov op muziek van de Russische componist Peter Tschaikowsky (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski). Het Mariinskiballet bracht het stuk in première op 18 december 1892 in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg. Het libretto werd geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki. Zij baseerden zich op Alexandre Dumas' versie van Ernst Hoffmanns sprookje "De notenkraker en de muizenkoning". Het stuk, dat ook geschikt is voor kinderen, speelt rond de kerstboom. De Notenkraker wordt om die reden dikwijls rond kerstmis uitgevoerd.
Aanvankelijk vonden critici de compositie onvoldoende dansbaar. Toch is het blijvend succes van het ballet grotendeels aan de muziek te danken. Hoogtepunten zijn het Adagio, de variatie uit de Grand pas de deux van de Suikerboonfee en de muziek voor de Russische dans. Andere herkenbare delen zijn de openingsmars (Mars van De notenkraker) en de Bloemenwals. Al deze stukken werden veelvuldig gebruikt in films, zoals in Walt Disney's animatiefilm Fantasia uit 1940 en Peter Pan.