Productomschrijving
Je kent ze waarschijnlijk wel of hebt er zelf wel eens aan gedraaid. Deze kleine muziekdoosjes hebben voor iedereen wel een favoriete melodie. Je kunt ze gaan sparen, of je geeft ze cadeau! Voor het beste resultaat zet je ze op een houten ondergrond.
Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.
Het goudkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine bordeauxrode sticker waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.
Melodie: 'BayerischerDefiliermarsch' (Beierse Parademars), is een bekende militaire mars uit de 19e eeuw. Gecomponeerd door Adolf Scherzer in 1850. Wat begon als mars voor het in Ingolstadt gelegerde "Koninklijke Beierse Infanterie Regiment", werd door zijn toegenomen populariteit tijdens de oorlogen tegen Pruisen en Frankrijk al snel gebruikt als officiële aanvals- en defileermars van de deelstaat Beieren. De mars is tegenwoordig een merknaam en een bekend symbool van de Vrijstaat Beieren. Samen met de 'Bayernhymne' behoort het tot de nationale symbolen van Beieren. De mars behoort tot het standaard repertoire van vele blaasorkesten en wordt traditiegetrouw gespeeld tijdens officiële optredens van de Beierse minister president en staatsbezoeken in Beieren. Tijdens de Olympische Spelen in München in 1972 is het zowel met de openingsceremonie als ook tijdens de sluitingsceremonie gespeeld.